Facebook hozzászólás

Francia citrom torta

A tészta összeállításának módja eltér az eddig megszokottól, de érdemes így is kipróbálni, nagyon kellemes, omlós a végeredmény.

Francia citromtorta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

A tészta hozzávalói:

25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 ek cukor
1 db tojás
pici só
Krémhez:
4 db tojás
2 db tojássárgája
20 dkg cukor
1,5 dl frissen facsart citromlé
2 db citrom héja
2 dl habtejszín

Elkészítés:

A puha vajat  fehéredésig keverjük a tojással, cukorral, sóval, majd viszonylag kemény tésztává gyúrjuk a liszttel.
Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőben.
Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott 26 cm-es tortaformát úgy, hogy a peremet is befedje. Sütőpapírral befedjük, sütőbabot szórunk rá, és forró sütőben félkészre sütjük. Közben a krémhez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
A tésztát megkenjük egy kissé felvert tojásfehérjével, hogy a krém ne áztassa majd el, és ráöntjük a krémet.
190 fokon sütjük, míg a krém meg nem szilárdul.

A verhetetlen desszert
Ez a csoda desszert kíván egy egész kevés előre tervezést, de sokszorosan megéri elkészíteni. Garantálom, hogy egy kanálnyi sem marad belőle másnapra.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erős hidegfront érkezik – fokozódnak a szívpanaszok!

Erős hidegfront érkezik észak felől: a nyár véget ér, és gyenge fagy is kialakulhat. A markáns változások fokozott…

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…
1 / 1 496

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!