Facebook hozzászólás

Francia rakott burgonya

A rakott krumpli finom, a rakott krumplit mindenki szereti. De miért ne variálnánk meg időnként a megszokott receptet, hogy új, friss színt vigyünk vele a vasárnapi ebédekbe?

Francia rakott burgonya, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók: ( 6 tálkányi körethez )

8 db burgonya
2 fej fehér hagyma
lágy sajt és parmezán
vaj

Elkészítés:

A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük mindet, ezt követően pedig a hagymákkal hasonlóan járunk el. A kis kerámia tálkákat alaposan kivajazzuk, azután pedig egy réteg burgonyát pakolunk az aljukba. Erre érkezik egy réteg hagyma, majd ismét burgonya, majd reszelt sajt következik. A következő rétegek az előzőekhez hasonlóan ismétlődnek, majd a végén reszelt parmezán réteggel zárjuk a sort.

Egy tepsibe kevés vizet öntünk, majd az előkészített kerámia tálkákat a tepsibe helyezzük. 180 fokos sütőbe toljuk őket, majd addig sütjük a köretünket, míg gyönyörű aranybarnák nem lesznek.

Rakott krumpli, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

 

Ez is egy rakott krumpli változat, lassan sütve, rengeteg tejföllel. Kattints a képre a receptért!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!