Facebook hozzászólás
675

Friss majonézes zöldbabsaláta

Kedvenc biozölségesem megint elkápráztatott. Megérkezett az első, zsenge angol zöldbab. Még akkor este ezt a salátát kanyarítottam belőle! Másnap tálaltam, és senki sem csalódott!     

Majonézes zöldbabsaláta, Kép: László Márta
Majonézes zöldbabsaláta, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldbab
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 ek majonéz
  • 1 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek apróra vágott petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A babot pucold meg, mosd le, és sós vízben főzd puhára kb. negyed óra alatt, csepegtesd le, hagyd kihűlni. A fokhagymát vágd apróra, és tedd bele a majonézbe, utána add hozzá a tejfölt, illetve az összes többi hozzávalót. Végül rakd bele a zöldbabot, keverd át, és mehet a hűtőbe. Díszítsd egy koktélparadicsommal és néhány szál snidlinggel! Eheted így is, magában, de remek párja lehet például a töltött virslimnek! Isteni még egy kerti sütögetéshez is! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!