Facebook hozzászólás
2 017

Frissen fogyasztható bodza ital

Bodza ital készítésekor csak egy nap türelemre van szükségünk, amint összerakjuk az alkotórészeket, másnap már fogyasztható is a frissítő ital. Érdemes hűtőben tárolni.

Bodza ital, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
10 liter víz
1 kg kristálycukor
3 db felkarikázott citrom
3 dkg citromsav
sok bodzavirág, az én műanyag vödröm egyharmadik volt virággal

Elkészítés:
A virágokat levagdostam a szárukról egy nagy műanyag vödörbe. Ráöntöttem a vizet, ment bele a cukor, a felkarikázott citrom és a citromsav. Másnapig érleltem, aztán gézzel bélelt szűrőn keresztül üvegekbe szűrtem. Hűtőszekrényben kell tárolni, de sok időt nem fog ott tölteni…

Bodza szörp
Nyilván nem mondok újdonságot azzal, hogy bodzát csak olyan helyről szedjünk, ahol kevéssé porosodik, és egyáltalán nem éri benzingőz. Csak ép, kinyílt virágokat gyűjtsünk, és gondosan nézzük meg a fonákját, hogy nem tetves-e. Aztán nekiállhatunk a szörp készítésnek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!