Facebook hozzászólás
16 632

MEDITERRÁN REGGELI

Fritatta, vagyis olasz rántotta, sütőben sütve

A fritatta könnyű állagát a hozzáadott tejszínnek és a sütőben, egyenletesen, minden oldalról kapott hőnek köszönheti. Van, aki meghatározza a tojás-tejszín arányt, de működik megérzésre-szemre elve is.

Olasz rántotta, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

  • 4-5 virsli
  • 5 tojás
  • 2-3 dl tejszín
  • bors
  • olaj
  • és egy olyan serpenyő, amit sütőben használhatunk (pl. fémnyelű)

Elkészítés:

A virslit felkarikázom, és egy kis olajon lepirítom a serpenyőben. A tojást habosra keverem egy kis sóval és borssal, majd hozzáadom a tejszínt. Ráöntöm a virslire, és kis lángon addig sütöm, míg a széle láthatóan megsült, a közepe viszont remegős. Ekkor leveszem a tűzről, és 160-170 C°-ra előmelegített sütőbe teszem, és sütöm 12-15 percet, amíg a közepe is átsül. Látni lehet ahogy nő a térfogata!

Puha fehér kenyérrel és házi savanyúsággal tálalom.

Jó étvágyat hozzá kíván hozzá: Max

Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából

Kép: Somogyi Zolátn Max

Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!