>
Facebook hozzászólás

Füstölt lazackrémes falatkák

Remek partifalat, különleges a hozzávalóktól, elkészítése nem bonyolult, és biztos sikert arathatunk vele, ha elkészítjük.

Füstölt lazackrémes falatka, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
250 g bőr nélküli lazacfilé (lehetőség szerint friss hal)
200 g füstölt lazac
10-15 g tejszínes tormakrém
60-80 g tejföl
2 bio citrom
pici só
Pogácsából személyenként 2-3 apró pogácsával számoljunk

Elkészítés:
Én bőrös lazacot vettem, mert így jobban megérte, a megnyúzása pedig nem olyan nagy munka. Késsel el kell indítani, majd simán végig húzni a bőrt. A megtisztított filét kb. 4 kisebb darabra vágom és mehet egy kevés olajjal a serpenyőbe, roston sütöm. Oldalanként kb. három perc szükséges közepes hőmérsékleten. Ellenőrzésként keresztbe lehet vágni, amennyiben nem készült el, tovább kell még sütni. 5-10 percet várunk, míg meghűl, ekkor mehet a robotgépbe a füstölt lazaccal és a tormakrémmel. A tejfölt és egy citrom levét érdemes inkább kóstolgatás alapján mérni. A tejfölt több részletben add hozzá, mert amennyiben lágyabb a tejföl, akkor a krém is lágyabb lesz. A végén még tettem hozzá 50 g puha vajat, hogy a hűtőben való dermedés után szebben lehessen díszíteni vele.

Egy nap pihentetés után szombaton neki is álltunk a betöltésnek. apró túró pogácsákat vettünk, melyeket csak úgy kézzel félbetörtünk. A krémet csillagcsöves kinyomócsővel ellátott habzsákba töltöttük, majd kezdődhetett a móka. Díszítésként a másik citromot szeletekre vágjuk, majd még további kis cikkekre, ezekből is került minden pogácsába egy kis darabka.

Kata blogján több receptet is találtok.

Füstölt lazacos snack
Mindenki szeretné lenyűgözni a vendégeket, de hát annyi a tennivaló, bonyolult ételekre nem mindig van idő. Ez a falatka finom, extravagáns és végtelenül egyszerű.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!