Facebook hozzászólás
1 339

FARSANGI BULIHOZ

Füstölt lazacos-avokádós falatok a partiasztalra

Előétel gyanánt készítettem pár lazacos falatot kétféle variációban . Az egyik saját sütésű gyökérkenyéren tálaltam, a másik zöldségágyakon – gondolva az ételallergiásokra is.

Füstölt lazacos-avokádós partifalatkák, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A puha avokádót durvára törjük egy villával, belereszeljük a gerezd fokhagymát, sózzuk, durvára tört borssal szórjuk, és alaposan összekeverjük. A kenyérfalatkákat vékonyan átkenjük a kész avokádókrémmel, mozzarella szeletet fektetünk rá, majd egy keményre főzött tojás szeletet, végül a füstölt lazacot, és egy vékony szeletke kaliforniai paprikát.

Füstölt lazacos-avokádós falatkák zöldségágyon, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

A glutén és tejmentes változatot így készítettem : Uborka és kaliforniai paprika szelet, erre az avokádókrém, a tojásszelet és a füstölt lazac, ezeket átszúrtam egy fogvájóval.

Pammer Livi szerint a partiasztal ideális falatkái, mert sok munka nincs vele és színes, mutatós, nem mellesleg nagyon finom is. Azt gondolom, a farsangi bulihoz is remek választás!

Szicíliai lecsó mozzarellával

Szicíliai lecsó, Kép: receptguru
Kép: receptguru

A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, és másképpen is hívják a különböző nemzetek a saját változataikat, de a gyökerek azonosak. Szicíliában valahogy így készül a lecsó.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!