Facebook hozzászólás
450

Fűszeres bundában sült zöldségek pisztáciás joghurttal

Ez az indiai módi fűszeres finomság igazán egyszerűen elkészíthető, és bármilyen alkalomra kínálható. Adhatjuk előételként, ha akarjuk, második fogásként is, de egy egyszerű beszélgetős délutánt is emlékezetes eseménnyé tesz.

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
2 deci natúr görög joghurt
5 deka tisztított pisztácia
1 kisebb cukkini
fél padlizsán
2 szál fiatal sárgarépa
1 póréhagyma
80 deka háromféle színű kaliforniai paprika
10 deka pakora bhajia (indiai fűszerkeverék)
1 tojás
fél liter étolaj

Elkészítése
A zöldségeket vastagra vágjuk. A pakora bhajiát kikeverjük a tojással és kevés vízzel, ebbe a bundába forgatjuk bele a zöldségeket. Forró, bő olajban aranysárgára sütjük, lecsepegtetjük róla az zsiradékot. A joghurtból és a tört, pirított pisztáciából mártogatóst készítünk. E köré halmozzuk a sült zöldségeket. Tálalásnál megszórhatjuk frissen vágott korianderrel.

Életforma-tippek

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Sokszor gondot okoz, hogy miben tálaljunk dolgokat, ennél a receptnél például a mártogatós lehet ilyen. Persze vannak mindenféle kis edénykéink, akár kompótos tálkába is tehetjük, de akadhat mutatósabb is. Ilyen lehet mondjuk ez a sütemény- és sajtsütésre ajánlott tálka. Miért ne tehetnénk bele a szószt?
Egyébként az Életforma Shop különféle kerámiatermékei között más megoldást is találhatsz!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!