>
Facebook hozzászólás

FRANCIÁS HANGULATBAN

Fűszeres camambert-tel töltött táska

Szeretem a camembert sajtot, minden formában. Ezt a franciás beütésű, pillekönnyű tésztát egyszerűen imádom. Nagyon gyorsan elkészíthető, és jól variálható étel. A gyereknek is pompás uzsonna lesz belőle!

Fűszeres camembert-tel töltött táska, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók 16 db-hoz:

Elkészítés:

A sajtokat egyenként 4 darabra vágom, majd azt még elvágom félbe, de keresztbe, így kapok 16 lapos cikkelyt. A tésztát előző nap kiveszem a fagyasztóból, és a hűtőben hagyom kiengedni. Félbe vágom a tésztát és téglalap alakúra, vékonyra kinyújtom. Felosztom 8 lapocskára. Ráhelyezem a sajtszeletet, úgy, hogy a vágott fele legyen felül. Azt ízesítem: pici só, frissen őrölt bors, egy kis petruska, és leheletnyi fokhagyma granulátum áll a sorban. Persze lehet friss fokhagyma is, de abból nem tudok olyan keveset tenni, ami nem nyomná el az ízeket. A tojást szétválasztom, a fehérjével megkenem a széleket, úgy hajtom össze, jól kinyomkodom belőle a levegőt, sőt egy picit meg is bököm a tetejét egy villával. A tetejét megkenem a sárgájával, és előmelegített sütőben 180 C°-on, szép pirosra sütöm. Ha megsült, hagyom egy kicsit hűlni, mert a közepe nagyon forró tud lenni.

Batyuban sült camembert

Batyuban sült camamber, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!