Facebook hozzászólás
1 172

FRANCIÁS HANGULATBAN

Fűszeres camambert-tel töltött táska

Szeretem a camembert sajtot, minden formában. Ezt a franciás beütésű, pillekönnyű tésztát egyszerűen imádom. Nagyon gyorsan elkészíthető, és jól variálható étel. A gyereknek is pompás uzsonna lesz belőle!

Fűszeres camembert-tel töltött táska, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók 16 db-hoz:

Elkészítés:

A sajtokat egyenként 4 darabra vágom, majd azt még elvágom félbe, de keresztbe, így kapok 16 lapos cikkelyt. A tésztát előző nap kiveszem a fagyasztóból, és a hűtőben hagyom kiengedni. Félbe vágom a tésztát és téglalap alakúra, vékonyra kinyújtom. Felosztom 8 lapocskára. Ráhelyezem a sajtszeletet, úgy, hogy a vágott fele legyen felül. Azt ízesítem: pici só, frissen őrölt bors, egy kis petruska, és leheletnyi fokhagyma granulátum áll a sorban. Persze lehet friss fokhagyma is, de abból nem tudok olyan keveset tenni, ami nem nyomná el az ízeket. A tojást szétválasztom, a fehérjével megkenem a széleket, úgy hajtom össze, jól kinyomkodom belőle a levegőt, sőt egy picit meg is bököm a tetejét egy villával. A tetejét megkenem a sárgájával, és előmelegített sütőben 180 C°-on, szép pirosra sütöm. Ha megsült, hagyom egy kicsit hűlni, mert a közepe nagyon forró tud lenni.

Batyuban sült camembert

Batyuban sült camamber, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!