Facebook hozzászólás
1 379

MEDITERRÁN ÍNYENCSÉG

Fűszeres garnéláim nyári estékhez

Már sokszor leírtam, hogy tengerészfeleségként annyi helyen megfordultam, annyi receptet megtanultam a világ minden táján, hogy se szeri, se száma. Csakhogy ez nem volt mindig így. A munkám mellett például évtizedekig énekeltem különböző, ragyogó kórusokban. A budapesti Stellával például többször is turnéztunk Olaszországban. Nos, ezt a receptet ott tanultam – két fellépés között…

Fűszeres garnélarák, Kép: pixabay
Fűszeres garnélarák, Kép: pixabay

Hozzávalók:

 

Elkészítés:  

Tálba tesszük a már megpucolt és átmosott rákokat, majd hozzáadjuk az összes fűszert és a citromot. Jól összekeverjük, de úgy, hogy a rák azért ne törjön meg. Mehet pihenni legalább egy órát a pácban.

Tegyünk egy evőkanálnyi olajat egy serpenyőbe (én mindig wokot használok!). Ha már megfelelően meleg, beledobjuk a rákokat, és gyorsan, kb. két-két perc alatt mindkét felüket megsütjük. Kínálhatjuk rizzsel, salátákkal – ízlés szerint. El sem tudok képzelni finomabbat egy szép nyári estére! Jó étvágyat!

Mafalda tészta garnélával, gombával

Mafalda, Kép: Pammer Lívia
Mafalda, Kép: Pammer Lívia

Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!