Facebook hozzászólás

Gabi almatortája Ágfalváról

Gabi, csodálatos konyhai trükkökről híres barátnőnk legutóbb ezt a 16 szeletes tortát kínálta nekünk Ágfalván! Olyan harmonikus ízeket varázsolt elénk, hogy csak ámultunk és bámultunk. Egy száraz furmint vagy egy finom kávé vagy tea remekül illik hozzá! Itt a farsang végén lepd meg a barátaidat! El fognak ájulni ezen a különlegességen!  

Gabi almatortája, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanykás alma
  • 3 ek citromlé
  • 3 dl dobozos almalé
  • 1 zacsi vaníliás pudingpor
  • 4 ek+15 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 csapott ek sütőpor
  • 150 g fele-fele arányú tejszínnel elkevert tejföl
  • 2 ek mandulapehely

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, magját kiszedjük.

Tipp!
Az almagerezdeket azonnal locsold meg citromlével, hogy meg nem barnuljon!

Az almaléből félreteszünk 5 evőkanálnyit, a maradékot felmelegítjük. A félretett levet 4 ek cukorral és a pudingporral simára keverjük, majd a forrásban lévő almalébe beledöntjük. Az egészet még főzzük egy percig, majd az almagerezdeket beleforgatjuk, és lehúzzuk az egészet a tűzről. A vajat a csipetnyi sóval, a 15 dkg cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd a tejszín-tejföl keveréket. Egy 26 cm-es kerek tortaformát vajjal kikenünk, megszórjuk cukorral. Beleöntjük a tésztát, majd a tetejére rakosgatjuk a pudingos almát. 190 °C-ra előmelegített sütőben kell sütni sütni, és ekkor az egészet megkoronázzuk a mandulával. Még 10 percre visszadugjuk a sütőbe. Ha ezután a tűpróba még nem igazik, nyugodtan tegyük vissza még 5-10 percre, hiszen ahány ház, annyi sütő. Ha kivettük a sütőből, legalább tíz percig várjunk, és csak ezután kapcsoljuk ki az oldalát, vagy borítsuk ki a formából. Tegyünk egy szép tortatálra, szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk tejszínhabbal! Egy kávé, egy pohár furmint mellé egyszerűen csodálatos!

Ágfalvi krumplis-túrós pogácsa
Ágfalván élő Gabi barátnőm igazán nagyon szereti a praktikus, finom dolgokat. Valahányszor meglátogatjuk, mindig ezzel a pogival kedveskedik nekünk! Egyszerű, gyors, olcsó, és mi nem tudunk betelni vele! Ki kell próbálnod, ha valami igazán jóval szeretnél barátaidnak kedveskedni! Hozzá kell tennem, hogy ez a pogi csak a sütés napján az igazi, de annyira finom, hogy másnapra biztosan nem marad belőle! Most végre elkértem a receptet Neketek! Farsangra pont jó!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Hamvazószerdától nagyszombat éjfélig böjtölünk a hagyomány szerint, és ha néha meginognánk, elég ha arra a sok…

Életmód: ezt már az igazi férfiasságod bánhatja

Ma már egyre több adat áll a rendelkezésünkre a férfiak meddőségével kapcsolatosan. Tudjuk, hogy legalább olyan…
1 / 1 474

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

HÍREK

1 / 1 127

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!