Facebook hozzászólás

Gánica, avagy a dögös dödölle

Akár hiszitek, akár nem, a gánica egy román eredetű, kukoricakásából készült étel. Nálunk Salgótarján környékén, illetve Somogyban ismert. Az utóbbiban dödölle néven. Készülhet krumpliból, árpa- vagy kukoricalisztből, a lényeg, a hagymás szaggatás. Létezik és sós édes variáció is, én most a lehető legegyszerűbb verziót mutatom! Télvíz idején nagyon jó vacsora!

Dödölle, Kép: wikipedia
Dödölle, Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát a zsíron. A krumplit sós vízben megfőzzük, majd levét leöntjük, de úgy, hogy alatta azért maradjon 1-2 kanálnyi. Jól áttörjük, sózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sűrű massza legyen belőle. A már kész zsíros hagymába mártunk egy evőkanalat, és azzal galuskákaz szaggatunk a krumplipépből, és azokat egy jól kizsírozott tepsibe tesszük egymás mellé, de úgy, hogy ne érjenek össze. A galuskák tetejére csöpögtetjük, pakoljuk a megmaradt hagymás zsírt, majd forró sütőbe toljuk. Akkor kész, ha már szép piros a teteje. Tálaláskor meleg, sós tejföllel öntjük le! Mennyei!

Vörösboros szarvascomb dödöllével
Fejedelmi falatokat továbbítok Nektek. A szarvas önmagában csodálatos alapanyag, hát még zalai módon felturbózva! Sztana Ferenc, a legismertebb zalacsányi séf ezt ajánlja az ünnepi asztalotokra!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!