>
Facebook hozzászólás

Gánica, avagy a dögös dödölle

Akár hiszitek, akár nem, a gánica egy román eredetű, kukoricakásából készült étel. Nálunk Salgótarján környékén, illetve Somogyban ismert. Az utóbbiban dödölle néven. Készülhet krumpliból, árpa- vagy kukoricalisztből, a lényeg, a hagymás szaggatás. Létezik és sós édes variáció is, én most a lehető legegyszerűbb verziót mutatom! Télvíz idején nagyon jó vacsora!

Dödölle, Kép: wikipedia
Dödölle, Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát a zsíron. A krumplit sós vízben megfőzzük, majd levét leöntjük, de úgy, hogy alatta azért maradjon 1-2 kanálnyi. Jól áttörjük, sózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sűrű massza legyen belőle. A már kész zsíros hagymába mártunk egy evőkanalat, és azzal galuskákaz szaggatunk a krumplipépből, és azokat egy jól kizsírozott tepsibe tesszük egymás mellé, de úgy, hogy ne érjenek össze. A galuskák tetejére csöpögtetjük, pakoljuk a megmaradt hagymás zsírt, majd forró sütőbe toljuk. Akkor kész, ha már szép piros a teteje. Tálaláskor meleg, sós tejföllel öntjük le! Mennyei!

Vörösboros szarvascomb dödöllével
Fejedelmi falatokat továbbítok Nektek. A szarvas önmagában csodálatos alapanyag, hát még zalai módon felturbózva! Sztana Ferenc, a legismertebb zalacsányi séf ezt ajánlja az ünnepi asztalotokra!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!