Facebook hozzászólás
681

Gesztenyetiramisu az ünnepre

Megvallom őszintén, én már ilyenkor kezdem gyűjteni a karácsonyi recepteket, ötleteket. A gesztenyét különösen imádom, szerintem íze, illata pompásan illik az ünnep hangulatához. Ezért is örültem, amikor ezt a különleges receptet megkaptam Alsó-Ausztriából. Ha pont nincs időd kiugrani Sulz im Wienerwaldba, a Landgasthaus Stockerwirt étterembe, akkor most ugorj neki. Mire eljön a karácsony már profi leszel benne!    

Gesztenyetiramisu, Kép: Alsó-Ausztria
Gesztenyetiramisu, Kép: Alsó-Ausztria

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a gesztenyepürét és a mascarponet, majd a reszelt citrom héjat. Összekeverjük a kávét és a rumot, majd a babapiskótákat egyenként belemártjuk, és a masszával rétegeket képezve tálba helyezzük. A tiramisut hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztás előtt megszórjuk kakaóval.

Élet a gesztenyepürén túl
A pürénél és sült gesztenyénél általában véget ér a fölsorolás, ha a gesztenyéről van szó. Pedig sokoldalúan felhasználható termés, amelynek hazai fogyasztása meglehetősen korlátozott, a termékek döntő többsége import gesztenyéből készül. Lássuk, mihez kezdjünk vele!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!