Facebook hozzászólás
583

Gesztenyével töltött pulykacomb fügés-narancsos körettel

Lassan ideje átgondolni, milyen ételeket is szeretnénk az ünnepi asztalra tenni. Ez a recept csak annyiban hagyományos, hogy pulykából készült. Minden más viszont egészen újszerű!

A finom étel mellett a hangulatos asztal is fontos! Kép:sxc

Hozzávalók:

pulyka csont és aprólék, zöldség, vörösbor, hagyma, fokhagyma, pulykacomb felső filé, egész hámozott gesztenye belső, friss rozmaring, vaj, só, frissen őrölt bors, 5 fűszer keverék, barna kenyér. Bulgur, aszalt füge, egész fahéj, csillagánizs, vaj, friss koriander, menta, petrezselyem, snidling vagy póréhagyma, narancs, vaj.

Elkészítés:

A lepirított pulykacsontból, zöldségekből, fűszerekből és borból juss-t készítek. A kinyitott és elvékonyított combfilét sózom, borsozom, 5 fűszer keverékkel ízesítem és a sült gesztenye és kenyér vagdalékából tölteléket készítek, amit betöltök a combba. Formázom-kötözöm friss rozmaringgal, hagymákkal és zöldségekkel sütöm. Sütés után a hideg combokat teljes karikákra vágom és előkészítem a tálalás előtti regeneráláshoz. Egy 2-3cm-es „pulyka karika”egy adag. A végek ne kerüljenek fel a tányérra!

Tabbouleh: a bulgurt olívaolajon megpirítom (mint a tarhonyát) és 1,8 forró sós vízzel felengedem. (A pirítás vége felé és a víz előtt adom hozzá az egész fahéjat, a csillagánizst). Lefedem és fedő alatt kipárolom, a tűzhelyről lehúzom. A fügét darabolom, a narancs húsát kivágom, a zöldfűszereket összedarabolom. Tálalás előtt vajban és kevés vízben a fügét felpuhítom és a bulgurhoz keverem, hozzáadom a narancs húsát és a tálalás előtti pillanatban a friss fűszerek keverékét. Nem lehet túl száraz és a zöldfűszer a lényeg, negyede legyen a bulgurnak! Melegen tálalom.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!