Facebook hozzászólás
1 383

Glutén- és tejmentes kókuszgolyó

Nem kell lemondania senkinek a farsangi finomságokról akkor sem, ha glutén-, vagy tejmentes diétát tart. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa elkészítette e népszerű sütemény változatát – szénhidrát csökkentett étrendbe is beilleszthetően! 

A hagyományosan darált háztartási kekszből készült csemegéhez darált mandulát és kókuszreszeléket használunk, így nemcsak a sütemény beltartalmi értékét növeljük, de így glutén, tejfehérje- és laktózmentes diétát követő vendégeinknek is bátran kínálhatjuk.

Hozzávalók:

Kókuszgolyó fehér tálon - közelről, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia
  • 15 dkg mandula
  • 6-8 ek kókuszreszelék
  • 2-3 ek eszpresszó kávé
  • 1 ek rum
  • 4 ek eritrit
  • 3 ek kakaópor

Elkészítés:

A mandulát és a kókuszreszeléket daráld le, majd add hozzá a kakaóport és az eritritet. 2-3 evőkanál kávé és egy kevés rum segítségével készíts könnyen formázható masszát. Ezt követően 1/2- 1 órára rakd a hűtőbe! Formázz belőle golyókat, végül hempergesd meg őket kókuszreszelékben! Ezt is előre lekészítheted! Jó bulizást!

Ha maradt még egy kis mandula, készíts házilag marcipánt! Itt a recept! Egyszerűbb, mint gondolnád!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!