Facebook hozzászólás

Gombás galuska

Sokan szeretik a sztrapacskát, de ez egy kicsit-nagyon-teljesen más! (Hol van a sztrapacskában gomba? Hm?) Ez egy kicsit turbós ebből a porból, mert a hagyományos krumplireszelés  híve vagyok, de most ez jött elő virtuális dobozomból. Nem leszel vele sztárszakács, de mindenki a lábaid előtt hever majd! Megéri?  

Gomba, Kép: pixabay
Gomba, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 50 dkg daragaluskapor
  • 3 dkg kedvenc ételízesítődből
  • 15 dkg gomba hagymán megdinsztelve
  • 15 dkg gomolyasajt
  • 25 dkg gomolyatúró
  • 8 dkg olaj

Elkészítés:

A daragaluskaporból 2,5 dl vízzel kikeverjük a galuskák alapanyagát. Hozzáadjuk az ételízesítőt, majd a hagyományos módon kiszaggatjuk, és kifőzzük a galuskákat. Kiolajozott tepsibe vagy jénaiba rakjuk a felét, rámorzsoljuk a gomolyatúrót, rá a gombát, majd jön a többi galuska. Tetejét megszórjuk a gomolyasajttal, és 15 perc alatt forró sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!

Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel Egerből
Sokan mondják, hogy nem főznek vadakat, mert sok vele a macera, és a végén mégis rágós lesz. Ezt most megcáfoljuk! Egri barátunk kitűnő receptje cáfolja mindezt! Csak ki kell próbálni! Nagyáruházak, esetleg mavados lerakatok hűtőházaiban biztosan akad Neked is egy ki szarvashús fagyasztva! És ne feledd! A vadételek egészségesek! Már most készülj a hétvégére, mert ez pazar lesz!!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!