Facebook hozzászólás
1 346

Gombás korhelyleves

Nagyobb ivászat után jól esik a megfáradt gyomornak a káposzta és a tejföl savanykássága, pótolja az alkohol által elszívott folyadékot a szervezetben, és megnyugtatja a gyomor háborgását.

Készül a korhelyleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
15 dkg. gomba
25 dkg. füstölt tarja
10 dkg. füstölt kolbász
40 dkg. savanyú káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 dl. tejföl
3-4 evőkanál étolaj

1 csokor petrezselyem
őrölt fekete bors
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, majd rátesszük a füstölt húst is. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát, majd felöntjük vízzel, amennyi ellepi. Lefedve főzzük. Egy másik edényben a felszeletelt gombát kevés zsiradékon megpirítjuk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és petrezselyemmel. Ha puha, hozzáadjuk a káposztához. A káposztához annyi vizet adunk, amennyi levesre szükségünk van, majd világos rántással berántjuk. Végül hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a tejfölt, és még néhány percig forraljuk a levest.

Szilveszteri “védőétel” a babos káposzta
Minden benne van, ami a babona szerint a jövőre nézve szerencsét hoz: a bab is, amely ugyanúgy, mint a lencse megsokszorozza a pénzt a következő esztendőben. Benne a káposzta, amely a korhelyleveshez hasonlóan gyógyító hatású, és a disznó is, amely kitúrja a család számára a szerencsét.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!