Facebook hozzászólás
807

Grillezett sertéskaraj édesköménnyel és laskagombával

Az édeskömény a mediterrán és a közel-keleti konyha egyik meghatározó alapanyaga. Sütve, főzve, és nyersen is pompás ízt ad az ételeknek. Nagyon jól beilleszthető a diétás, fogyókúrás étrendbe mert gyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, ráadásul még a kalóriatartalma is alacsony – ajánlja receptjét – írja az Őrülten jó ételek szerkesztője.

Édeskömény laskagombával, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A sertésakarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, megszórjuk borssal és egy fél citromlével elkavart olívaolajjal betapicskoljuk, be pácoljuk, majd 3-4 órán át pihentetjük. Megsózzuk és grillen, grillserpenyőben szépen megsütjük. Tálalásig melegen tartjuk. Az édesköményt felszeleteljük. A laskagombát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt édesköményt sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel ami ellepi és a kívánt puhaságúra pároljuk, az utolsó pillanatokban aprított petrezselymet szórunk közé és pár csepp citromlével még pikánsabbá tehetjük. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk. Köretnek megpucolt burgonyát főztem, de a vizébe szórtam 1-2 db babérlevelet, sót, borsot, a tetejére egy kiskanál fűszerpaprikát hintettem. Ez kérem nem véletlen történt, ugyanis a Mamikámtól tanultan, levest készítettem a burgonya főzővizéből, fokhagymás rántással és sok-sok  cérnametélttel.

Rozmaringos kacsa és bazsalikomos cékla – sütve
Fantasztikkus szerzőnk mostanában ezekre az alapanyagokra kattant rá! Most így készült e fogás, ami még nem zárja ki hogy holnap nem lesz-e egy picit más – írja Steffel Csaba. Ha már készítettél kacsamellet, és sült céklát, készítsd úgy, mert nincs is más dolgod, és hangolj rá ezekre az ízekre!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!