>
Facebook hozzászólás

MESÉBE ILLŐ

Gyerekkorunk tuti reggelije

Sosem felejtem el a nagyiéknál töltött bundáskenyeres reggeliket! Ezt a hangulatot szerettem volna felidézni a férjemnek is a minap, és ő boldog volt az ötlettől! Saját bevallása szerint anyukája készített utoljára neki ilyen csodás reggelit! Hölgyeim! Az anyukák reggelijével nem lehet felvenni a harcot, de próbálkozni lehet! Sőt, olyan boldogságot okozunk, amivel aztán hegyeket lehet elhordani… ! És olyan egyszerű, hogy mesébe illő!

Bundáskenyér, Kép: László Márta
Bundáskenyér, Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Természetesen étvágytól függ a mennyiség, de pl. az én férjem ebből kettőt is megevett. Kettő szelet kenyérhez kettő tojás is kell. Tehát a tojásokat sózzuk, majd felverjük. Ebbe rakjuk a kenyérszeleteket. Picit hagyjuk is benne, hogy némileg megszívják magukat. Így tesszük a forró olajba, és kisütjük aranysárgára, vagy picit barnábbra, ki hogy szereti? Lecsepegtetjük, ha kell, majd tetejét megkenjük a fokhagymával. Paradicsommal, paprikával, bármilyen salátával isteni!

Jó reggelit!

Krémes reggeli a gyereknek

Körték, Kép: pixabay
Körték, Kép: pixabay

Sok édesanya szembesül azzal a lehetetlennek tűnő helyzettel, hogy az addigi kakaó-vajaskenyér párosítás már nem jön be a gyereknek reggelire. Szűcs Zsuzsanna dietetikus egy krémes kávés-körtés köleskását javasol gyümölcsteával.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!