Facebook hozzászólás
801

ÍNYENCEKNEK

Gyömbéres-citromos ráksaláta avokádóval, paradicsommal, cukkiniágyon

Előételnek készült ez a nagyon finom és egészséges ráksaláta, kevés tejszínes mártásban átforgatva, grillezett cukkiniágyon avokádógolyókkal és apróra vágott paradicsommal. A gyömbér és a citrom fantasztikus párosítás a rákokhoz.

Gyömbéres-citromos ráksaláta cukkiniágyon, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A rákokat fagyos állapotban kevés zsiradékon rózsaszínűre pároljuk, sózzuk, zöldborssal fűszerezzük, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk a fél citrom levét, majd átpároljuk az egészet együtt. A laktózmentes tejszínbe belekeverjük a rizslisztet, és a rákok alatt megmaradt szaftot besűrítjük vele. A cukkinit megpucoljuk, hosszában szeletekre vágva kevés zsiradékon megpároljuk-pirítjuk, zöldborssal és kevés sóval áthintjük. A paradicsomokat apróra vágjuk, az avokádóból golyókat vájunk, és köretként a cukkiniágyra halmozott tejszínes-gyömbéres rákok mellé kínáljuk.

Az étel laktóz és gluténmentes!

Ehhez kíván jó étvágyat: Pammer Lívia

Rákhússal töltött avokádó

Ráksaláta, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Végtelenül egyszerű, ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt – írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!