Facebook hozzászólás
262

Gyömbéres csirkeragu sáfrányos rizzsel

Eredeti, egészséges egytál étel nem csak ínyenceknek.Nem terheli meg a gyomrod, mégis laktat, és vendégvárónak is kiváló.

Gyömbéres csirkeragu sáfrányos rizzsel, Kép: majomkenyer.hu
Kép: majomkenyer.hu

Hozzávalók (4 személyre):

– 1 dl olívaolaj
– 40 dkg csirkemell filé csíkokra vágva
– 2 közepes sárgarépa vékonyabbra vágva
– 1 póréhagyma karikákra vágva
– 15 dkg zöldhüvelyű zöldbab
– só
– 1 db 2 cm-es reszelt, friss gyömbér
– 1-2 evőkanál Tamari szójaszósz
– néhány karika chilipaprika ízlés szerint
– 1-2 teáskanál keményítő
– 30 dkg fehér-vagy jázminrizs
– 1 – 2 csipet sáfrány

Elkészítés:

A fele olajon elkezdjük pirítani a csirkét, majd hozzátesszük a sárgarépát, a hagymát és a megmosott zöldbabot. Tovább pirítjuk, majd enyhén sózzuk, hozzáadjuk a gyömbért, meglocsoljuk a szójaszósszal, néhány karika chili paprikával ízesítjük, és a vízben elkevert keményítővel kissé sűrítjük. A rizst a maradék olajon lepirítjuk, felöntjük vízzel, 1-2 csipet sáfránnyal és sóval ízesítjük, majd lassú tűzön készre pároljuk.
Forrás: majomkenyer.hu

Yakitori
Különleges a neve, de maga az étel egyszerű. Semmivel sem bonyolultabb, mint egy magyaros csirkeétel, bár az igaz, hogy mondjuk mirinért lehet, hogy el kell zarándokolni az Ázsia boltba, a Vámház körútra. Ennél nagyobb bajunk sose legyen. Ha már ott járunk, vegyünk 270 forintért spéci bambusz nyársakat is, de ha ezt túlzott kiadásnak éreznénk, használjunk nyugodtan hurkapálcát.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!