Facebook hozzászólás

Gyömbéres édesburgonya krémleves pirított tigrisrákkal

Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi szálloda séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.

Gyömbéres édesburgonya pirított tigrisrákkal, Kép: Zala Springs Golf Resort
Kép: Zala Springs Golf Resort

Hozzávalók, ha négyen ülitek körbe az asztalt:

Elkészítés:

A megtisztított, kockázott édesburgonyát hozzáadjuk a vajban megpirított vöröshagymához, ízesítjük sóval, fehérborssal és gyömbérrel, felengedjük az alaplével, a tejszínnel és a fehérbor egy részével. Lassú tűzön puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük. A tigrisrákot vajban, kevés fokhagymával és sóval megpirítjuk, kevés fehérborral ízesítjük, megszórjuk friss petrezselyemmel. A pirított tigrisrákkal tesszük különlegessé a levesünket.

Karácsonyi mediterrán kagylóleves
Dubrovnikban kóstoltam először ezt a remek levest. Úgy gondolom, hogy karácsony közeledtével ez is egy kis különlegesség lehet a hétköznapokban. Szerencsére ma már nemcsak friss, hanem fagysztott fekete kagylót is lehet nálunk vásárolni, és a jó hírem az, hogy abból is nagyon finom lesz! Próbáld ki, ha szereted a tegnger gyümölcseit, vagy csak szeretnél egy különlegességet tálalni a barátaidnak! Nagy meglepetés lesz!
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!