Facebook hozzászólás

Gyors falatkák váratlan vendégeimnek

Mit csinálsz ha vasárnap délután, hirtelen épp arra járnak a barátaid, és csak beugranak egy kávéra. Természetesen örülsz, és felteszel egy kávét, ám az esetek nagy többségében egy kávénál nem áll meg a beszélgetés, és be kéne kapni valamit… Végy egy nagy levegőt, nyisd ki a hűtőt, és tálalj! Mutatom, nálam mit kaptak a vendégek egy kis pirítóssal! 

Ami a legfontosabb, hogy ne essünk pánikba, mert az gátolja a kreatív gondolkodást! Tehát ott tartottam, hogy kinyitottam a hűtőt, és ez lett belőle!

Gyors falatkák váratlan vendégeknek, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kicsit vastagabb karikákra szeletelt fel az uborkát, a zellerszárakból vágj úgy 5-6 cm hosszú csónakokat. Az uborkának a tetejére, a zellerszárak belsejébe tegyél a körözöttből (vagy a krémsajtból). Az uborkákat díszítsd pár szál snidlinggel, a zellercsónakokat kis rozmaringlevelekkel. Piríts hozzá egy kis kenyeret, bagettet, és már le is nyűgözted a barátaidat! Mehet a csevegés tovább! Megsúgom, ilyenkor tavasz kezdetén olyan jól esik egy kis zöld – még látványnak is!

Hamm, bekaplak falatkáim
Ezeket a guszta falatokat a minap láttam, kóstoltam egy filmbemutatón. Lenyűgözően egyszerű, gusztusos és nagyon finom. Főzőtudományra nincs szükség, egész egyszerűen csak össze kell rakni, és felszolgálni. Ez is ragyogó vendégváró, és hűsítő mondjuk egy kerti sütögetés előtt. Ajánlok hozzá egy unicumos koktélt is!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!