Facebook hozzászólás

Gyors palacsinta, gyors töltelék, gyorsan jött bulihoz

Teli találat a palacsinta minden időben. Lehet benne édes vagy sós töltelék, mindegyik menő. Ez a tászta egy turbó gyors változat, ha nem hagyod állni, akkor is jó! Ráadásulk attól, hogy olaj van benne, nem éghet oda, és nem lesz büdös a konyha! Ez csupa jó hír! Elég előtte egy gyors gulyásleves, és az egész nap a téd!    

Palacsinták, Kép: wikimedia
Palacsinták, Kép: wikimedia

Hozzávalók a tésztához: 

a töltelékhez:

Elkészítés:

Keverd össze az alaktrészeket egy habverővel alaposan, majd hagyd állni. Na, persze vannak olyan esetek, mint ma, amikor váratlanul kopogtatott be néhány ifjú barátom, akik hogy, hogynem, még aznap nem ettek,ezért aztán, a leggyorsabb megoldást kell válaztani. Szóval jön a palacsintasütő, picit megolajoztom, és kisütöm az első páldányt. Ha sikerül jó, ha nem, ne bánd… Innntől kezdve már mind sikerül, mert nem kell olajozni a palacsintasütőt! Mellesleg ezzel a módszerrel nem lesz olajszagú a konyha, és szerintem a tészta is könnyebb!

Keverj össze egy tálkában kakaóport kristályzukorral – ízlésed szerint. Tedd ugyanezt a fahéjjal, és ha van ottjon egy kis savanykás lekvár, azt is kapd elő! Töltsd meg a palacsintákat, tekerd fel, majd locsold meg őket egy kis sangriával. Adj hozzá egy kellemes vörösbort, és pillanatok alatt csend lesz a házban… Jó étvágyat!

Anyukám mesealmása – tényleg álom!
Csak úgy ragyognak a piacon a különböző almák! Nemrég Szekszárdon jártam, és az oda vezető egyik mellékúton, egy almáskertnél álltam meg, ahol rengeteg finom gyümölcsöt vettem a kicsitől a nagyig, a zöldtől pirosig, a csíkosig. Alig vártam, hogy beleharaphassak az egyikbe, és már éreztem is a számban ennek a sütinek az ízét! Alig vártam, hogy nekiállhassak. Anyukámtól tanultam ezt a mesés mesealmást, amit gyerekkoromban akár csukott szemmel is képes volt elkészíteni!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi a közös a cukorbetegségben és a demenciában?

Cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a szervezetünk nem tud megfelelő mennyiségű inzulint termelni, vagy az…

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…
1 / 1 504

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!