Facebook hozzászólás

Gyors szarvaspörköltem

Attól gyors, hogy kuktában készítettem. A húst kedves barátainktól kaptuk váratlanul. Tudtam, hogy olyan sűrű napok jönnek számomra, hogy sok választásom nincs, így nekiugrottam. Isteni ebéd sikeredett belőle, a maradékot pedig lefagyasztottam. Jó lesz az még később is!

Szarvaspörkölt, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

Elkészítés:

Vágjuk kockára a megtisztított húst, a hagymát. Melegítsük fel a zsírt a kuktában, dobjuk rá a hagymát, majd picit sózzuk is meg, hogy levet is eresszen. Szórjuk meg pirospaprikával, gyorsan keverjük össze, hogy a paprika meg ne égjen, majd adjuk hozzá a húst. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen, hogy csak ellepi. Amint felforrt, adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot, a majoránnát, a borókabogyót, a fokhagymát és a babérlevelet. Most lezárjuk a kukták, és hagyjuk pöfögni úgy kb. másfél órát. Vegyük le a tetejét, adjuk hozzá a bort, még egy kicsit rotyogtatjuk, hogy a felesleges lé elpárolódjon, és adjunk hozzá még sót, ha kell, no meg egy kis frissen őrölt borsot. Tetejére tettem egy pötty házi tejfelt! Megbolondította! Eléggé el nem ítélhető módon petrezselymes újkrumplival tálaltam, mert már annyira vágytam az ízére, de friss kenyérrel, uborkával is tökéletes! Fejedelmi étek! Jó étvágyat!

Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel Egerből
Sokan mondják, hogy nem főznek vadakat, mert sok vele a macera, és a végén mégis rágós lesz. Ezt most tagadjuk! Egri barátunk kitűnő receptje cáfolja mindezt! Csak ki kell próbálni! Nagyáruházak, esetleg mavados lerakatok hűtőházaiban biztosan akad Neked is egy ki szarvashús fagyasztva! És ne feledd! A vadételek egészségesek! Már most készülj a hétvégére, mert ez pazar lesz!!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!