Facebook hozzászólás
2 522

VENDÉGVÁRÓ

Hajtogatott pogácsa magvakkal, sajttal, zabpehellyel

Ha hétvége akkor pogácsasütés! Kedves vendégeket vártam, gondoltam meglepem őket egy igazán finom, magvas- sajtos pogácsával. Kétszer hajtogattam, csodás leveles lett a végeredmény.

Hajtogatott pogácsa magvakkal,Kép: simonegasztrosagai
Kép: simonegasztrosagai

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztbe belevegyítem a porélesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és  egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan puha zsírral, és megszórom a reszelt sajt felével. Ezután meghajtogatom.  A felső részt a közepéig, az alsó részt is a közepéig majd jobbról és balról is ráhajtom a közepéig. Konyharuhával letakarva 20 percig pihentetem. Ha letelt a 20 perc, lisztezett deszkán  ismét ujjnyi vastagra kisodrom, zsírral átkenem  a maradék reszelt sajttal átszórom, és újra meghajtogatom. Letakarva 20 percig pihentetem. Mikor az idő letelik, ujjnyi vastagra kisodrom, a tetejét berácsozom, és egy egész felvert tojással lekenem. Közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatom, szilikonos sütőpapírra sorakoztatom, 10-15 percig pihentetem, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöm.

Kínálj hozzá egy pohárka szekszárdi kadarkát! Jó étvágyat kíván hozzá Pammer Lívia!

Márti világbajnok kolbászos kiflije

Kolbászos kifli, Kép: László Márta

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy … és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem  meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem – mint Piroska a nagymamához a kalácsot – ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni!  





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!