Facebook hozzászólás
1 050

ÍNYENCEKNEK

Halleves Finnországból

Sokan állítják, hogy a finnek halat esznek hallal. Ez persze nem igaz, de mellesleg azért olyan egészségesek, mert valóban sok halat esznek – állítják az orvosok. Nos, ennek jegyében osztom meg veletek finn barátaim remek különlegességét, azaz a kalakeittot! … Azután menjünk szaunázni!

Finn halleves, Kép: flickr
Finn halleves, Kép: flickr

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított halat felszeleteljük, a megpucolt krumplit felkockázzuk. Egy mélyebb lábas aljába öntsük bele a burgonyát, szépen igazgassuk el. Terítsük rá a hagymát, majd szórjuk meg a fűszerekkel. Most jönnek a haldarabok, rá a vajkockák, majd az egészet jól sózzuk meg. Öntsük rá a langyos vizet, kapcsoljuk be a gázt (vagy a villanyt), forraljuk fel, majd lassan addig főzzük, amíg minden megpuhul. Csak a legvégén adjuk hozzá a tejfölt, és koronaként megszórjuk a kaporral, vagy a póré zöld karikáival. Kínálj hozzá például fokhagymás kenyeret!

Jó étvágyat!

Kenyérben sült virsli, ahogy a finn barátaim készítik

Virsli tésztában, Kép: pixabay
Virsli tésztában, Kép: pixabay

Alig ismertem meg finn barátaimat, máris meg kellett kérdeznem tőlük, mit énekel a Picasso kalandjai című filmben a finn dizőz? Jót nevettek, mert nem én voltam az első, aki érdeklődött. A válasz: egy hagyományos finn recept, ami arról szól, hogyan készül a kenyérben sült hal? Innetől kezdve felkeltette az érdeklődésemet a finn konyha, íme egy nagyon egyszerű, ám isteni finom vendégváró, amit tőlük tanultam. 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!