Facebook hozzászólás
502

Hamm, bekaplak falatkáim

Ezeket a guszta falatokat a minap láttam, kóstoltam egy filmbemutatón. Lenyűgözően egyszerű, gusztusos és nagyon finom. Főzőtudományra nincs szükség, egész egyszerűen csak össze kell rakni, és felszolgálni. Ez is ragyogó vendégváró, és hűsítő mondjuk egy kerti sütögetés előtt. Ajánlok hozzá egy unicumos koktélt is!   

Uborkaszelet kecskesajttal és füstölt lazaccal, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 20 dkg lágy kecskesajt
  • kígyóuborka
  • készen kapható füstölt lazac nagyobb kockára vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 nagy csokor zöldfűszer, ami lehet rozmaring, oregánó, rozmaring, kakukkfű vegyesen – apróra vágva
  • 2 ek finomra vágott vöröshagyma
  • 2 ekapróra vágott snidling
  • frissen színes bors – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint

Elkészítés: 

Keverd össze egy tálban a natúr sajtot, a hagymákat, a zöldfűszereket, a sót és a borsot. Mosd meg az uborkát, szárítsd meg, majd karikázd fel. Halmozz rá egy kis sajtkeveréket, és mindegyik tetejére tégy egy kis lazacot. Ennyi az egész! Jó étvágyat a hétvégi bulihoz! És ajánlom hozzá az alábbi koktélt…

Ruby Riserva – ez igazi Unicum!
Nemrég mutatták be a sajtó munkatársainak a Zwack család újdonságát, az Unicum Riservat! Már akkor ízelítőt kaphattunk a csodás új termékből, amikor a Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpontban fogadásunkkor ezzel a koktéllal fogadtak bennünket! Senki sem tudott ellenállni! Miközben kortyolgattam, arra gondoltam, nemcsak akkor volt isnteni, hanem milyen remek lesz ezt iszogatni egy nyárestén a teraszon! Íme tehát a kitünő recept – csak Nektek!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!