Facebook hozzászólás
3 521

HÚSVÉTRA

Hangulatos mediterrán reggeli

Van, mikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Egy saját sütésű rozmaringos kenyér, sonka a jobbikból, mozzarella, zamatos paradicsom , rukkola és egy csepp olivaolaj… egy asztalka a teraszon , pihenős reggelen ráérősen csipegetve, majd egy latte a végén… Ti is szeretitek az ilyen reggeleket? Ezt kérdezi Pammer Lívia!

Mediterrán reggeli, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A lisztbe belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a sót, a rozmaringot az olívaolajat és a langyos vizet, majd lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. Körülbelül a duplájára kelesztettem, majd kettévettem a tésztát, és hosszúkás formára igazítottam, letakarva 15 percig pihentettem, majd sütőlemezen előmelegített, gőzös sütőben 190 fokon aranyszínűre sütöttem.

A kenyeret szeletekre vágtam miután kihűlt, és pár csepp olívaolajjal átlocsoltam, sonkát, mozzarellát, rukkolát és illatos paradicsomot kínáltam mellé. A kenyér sótlannak tűnhet, de a sósabb sonka kompenzálja az ízeket. A kenyérből aztán törve, minden másból hozzácsipegetve fogyott el a sok finomság. Szép húsvéti reggeleket kíván Pammer Lívia.

Csipkecsirke húsvétja

Csipkecsirke 2018, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Már készülsz a húsvéti ebédhez? Helyes! Ez nálunk is mindig nagy családi buli! Azt tudjuk, hogy idén is a sivatag színei pompáznak az asztalon, és azt is, hogy e színek, tényleg gyönyörűen kiemelik a hagyományos húsvéti étkek élénkségét, frissességét! Jó étvágyat! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!