Facebook hozzászólás

HÚSVÉTRA

Hangulatos mediterrán reggeli

Van, mikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Egy saját sütésű rozmaringos kenyér, sonka a jobbikból, mozzarella, zamatos paradicsom , rukkola és egy csepp olivaolaj… egy asztalka a teraszon , pihenős reggelen ráérősen csipegetve, majd egy latte a végén… Ti is szeretitek az ilyen reggeleket? Ezt kérdezi Pammer Lívia!

Mediterrán reggeli, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A lisztbe belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a sót, a rozmaringot az olívaolajat és a langyos vizet, majd lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. Körülbelül a duplájára kelesztettem, majd kettévettem a tésztát, és hosszúkás formára igazítottam, letakarva 15 percig pihentettem, majd sütőlemezen előmelegített, gőzös sütőben 190 fokon aranyszínűre sütöttem.

A kenyeret szeletekre vágtam miután kihűlt, és pár csepp olívaolajjal átlocsoltam, sonkát, mozzarellát, rukkolát és illatos paradicsomot kínáltam mellé. A kenyér sótlannak tűnhet, de a sósabb sonka kompenzálja az ízeket. A kenyérből aztán törve, minden másból hozzácsipegetve fogyott el a sok finomság. Szép húsvéti reggeleket kíván Pammer Lívia.

Csipkecsirke húsvétja

Csipkecsirke 2018, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Már készülsz a húsvéti ebédhez? Helyes! Ez nálunk is mindig nagy családi buli! Azt tudjuk, hogy idén is a sivatag színei pompáznak az asztalon, és azt is, hogy e színek, tényleg gyönyörűen kiemelik a hagyományos húsvéti étkek élénkségét, frissességét! Jó étvágyat! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

30 fokos kánikula és markáns hidegfront

Az előttünk álló napok, meteogyógyászati szempontból rendkívül megterhelőek lesznek, a hétvégén extrém terhelés…

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…
1 / 1 478

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!