Facebook hozzászólás
8 541

Havas Dóra – Pulled Pork Taco

Senkit ne rémítsen meg a cím, ez nem más, mint egy különlegesen finom lecsó. A gasztroguruk konyháiból származó nyárindító finomságok újabb fejezetében Havas Dóra jelentkezik, aki a JOY #gasztrovagyok kategóriájának jelöltje.

Havas Dóra lecsója, Kép: joy
Havas Dóra lecsója, Kép: joy

Hozzávalók:

Az omlós sertéshúshoz:

A taco összeállításához:

  • friss paradicsom salsa
  • fűszeres barack salsa
  • kukorica salsa
    Babragu
    Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. A speciális majonézes krumpliról már esett szó, de most itt ez babragu, ami egyszerűen elképesztően jó a körúti Kiss-testvérek elkészítésében. Amerikában tanulmányozták ezt a receptet is.
  • tortilla lapok

Elkészítés:

Összekeverjük fűszereket és a lime frissen facsart levét. A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a fűszerpasztával, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, és körbelocsoljuk vízzel. A fokhagymát kettévágjuk és héjastól két oldalról a hús alá dugjuk. Alufóliával letakarva, 130 fokra előmelegített sütőben 3,5-4 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, újra öntünk alá. Végül levesszük a fóliát, és 180 fokra emeljük a hőmérsékletet, majd további 25 percig pirítjuk a húst. Ha elkészült, két villa segítségével szálaira szedjük, a fokhagymát kinyomkodjuk és egy keveset a húshoz keverünk. A maradék szaftból is adhatunk hozzá. Puha tortillába kanalazva fogyasztjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!