Facebook hozzászólás

Házi csirkemáj pástétom Mariann konyhájából

A bolti, adalékanyagokkal telepakolt májkrémek helyett kis időráfordítással készíthetünk isteni finom házi májpástétomot. Egyszerű az elkészítése, többféleképpen lehet ízesíteni, mindenkinek az ízlése szerint.

Rozmaringos csirkemáj pástétom, Kép: Czakó Mariann
Kép: Czakó Mariann

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
10-15 dkg kacsazsír
1 dl rosé bor
só, frissen őrölt színes bors, ételízesítő, morzsolt rozmaring
2 ág friss rozmaring
2 dl tej az áztatáshoz

Elkészítés:
A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, ha van időnk, tejbe áztatjuk. Kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott csirkemájat, és átpirítjuk. Közben befűszerezzük és szeletekre vágva hozzáadjuk a fokhagymát is. Felöntjük az 1 dl borral és kevés vízzel, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Még melegen aprítógépbe szedjük (vagy botmixer), hozzáadunk felkockázva 10 dkg vajat, és összeturmixoljuk. Egy kis tálba simítjuk a májkrémet, rátesszük a rozmaring ágakat, és olvasztott kacsazsírral lefedjük szigeteljük a tetejét, hogy ne barnuljon meg, és jobban elálljon. Pirítóssal tálalva a legfinomabb.

Csekei töltött csirke
Zöldséges töltelékkel készült csirke receptjét mutatjuk abban a reményben, hogy ehhez is kedvet kapsz. Az biztos, hogy nem egy elcsépelt, szokványos recept.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 140

Sztárszakácsaink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!