Facebook hozzászólás
1 349

Házi készítésű tagliatelle gombás, borsós mártással

Olaszországban a házi tészták készítésének tudománya generációról generációra öröklődik. A tésztát az asszonyok, lányok együtt készítik akár a ház előtt, vagy az udvaron ülnek össze.

Házi tagliatelle, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 4 fő részére:
300 g finomliszt
100 g durumliszt
4 tojás
250 g champignon megtisztítva, felszeletelve
200 g zöldborsó megfőzve
1/2 dl olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor pertezselyemzöld
250 ml főzőtejszín
40 g vaj
60 g parmezán
só, bors
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a tojással összegyúrom, és fél órára beteszem a hűtőbe pihentetni. A mártáshoz olivaolajon és a vajon a fokhagymát és az apróra vágott sonkát megfuttatom, hozzáadom a gombát és a főtt borsót. Összepárolom, majd hozzáadom a tejszínt, majd sózom, borsozom.
A tésztát kiveszem a hűtőből, nyújtógép segítségével a szokásos módon kinyújtom, az én gépemen van tagliatelle vágó, így azzal vágom össze. Ha neked nincs, akkor a kinyújtott csíkokat tekerd fel, majd keresztirányban vágj kb. 8 mm széles csíkokat. A tésztát sós vízben 2 perc alatt kifőzöm, leszűröm, hozzáadom a raguhoz. A tűzről levéve beleteszem az apróra vágott friss petrezselymet, és frissen reszelt parmezánnal tálalom.

Ázsiai zöldséges tészta
Nagyon szeretem a rizstésztát, főleg azért, mert semmi más teendő nincs vele, mint forrásban lévő vízzel nyakon önteni, néhány percet várni, majd leszűrve fogyasztani. Zöldségekkel és szójaszósszal variáltam.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!