Facebook hozzászólás

Házi szaloncukor

Még nem késő! Elkészülhet a házi szaloncukor. Finomabb mint a bolti társai, ajándéknak is kitűnő és olyan csomagolás kerül rájuk, amilyet szeretnénk. Pepecs munka, de megéri. Nálunk évek óta sláger. 

 

Nem baj, ha nem tökéletes a forma, a csomagolás elrejti

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:

1 kg cukor

20 kanál víz

15 dkg kekszpor

10 dkg vaj

ízesítéshez:

aroma

vagy darált mazsola

vagy 10 dkg dió vagy mogyoró vagy fahéj

bevonáshoz:

20 dkg csoki

10 dkg vaj

 

A cukrot a vízzel felolvasztjuk, ha átlátszóvá vált, akkor 5-8 percig forraljuk. Akkor jó, ha egy kanálról a tányérra csurgatott szirup nem folyik, hanme gyorsan megkeményedik. A szirupba belekeverjük a vajat, ha kicsit kihült jöhet a kekszpor és a választott aroma. Csináltam már diósat és mazsolásat, az idén rumos, fahájas készült. Bátran lehet kísérletezni, a massza kóstolgatható.

Ha kihűlt és megszilárdult annyira, hogy formázható legyen (ez órák kérdése), akkor jöhet az aprómunka, amibe a gyerekek is bevonhatóak. Hengergetünk, lapogalunk és sütőpapírra tesszük az elkészült cukrokat. Ha van rá mód kerüjenek be a hűtőbe a csokifürdő előtt. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és villával egyenként megmártjuk benne a szaloncukrokat. Mehetnek is vissza a sütő papírra, hogy a csoki megszilárduljon rajta.

A csomagolás is remek móka, a színes karácsonyi papírokat méretre szabjuk vagy dolgozhatunk alufóliával is, ha csillogásra vágyunk. Alsó papírnak a sütőpapír a legjobb megoldás.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!