Facebook hozzászólás

MERÉSZ, DE JÓ ÖTLET

Házi szardínia törpeharcsából

Nálunk a hal minden előtt (– hiába, akinek tengerész a férje)! Nincs olyan formája, amit ne tudnánk szeretni! Ez most egy olyan recept, amihez nem kell konzervdoboz, csak jó magyar törpeharcsa, de vigyázz! A hal gyorsan romlandó, gyorsan kell hűteni, enni! A „reszli” meg jó lesz egy kis halászléhez, de a halat sem lehet örökre fagyasztani! Na, akkor lássunk hozzá!

Törpeharcsa, fekete, Kép: pixnio
Törpeharcsa, Kép: pixnio

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg, belezzük ki a törpeharcsákat, majd vágjuk le fejüket, farkukat, majd mossuk le. (A  farkak, fejek, uszonyok jók lehetnek egy kis halászlé alaplevéhez!) Sózzuk meg, tegyük hűtőbe, majd hagyjuk benne állni 1-2 órát. Tegyük jénaiba a halakat, adjuk hozzá az olajat és kb. 2 dl vizet. Egy rostát tegyünk a tűzre (pl. ha gázos a tűzhely), hogy az üveget ne közvetlenül érje a hő! Így, alig bugyogva, három órán át lassan főzzük a halakat. A végén jól lezárjuk az egészet. Tegyük hidegre, majd napokon át „rájárhatunk”, csak vigyünk mellé mondjuk egy pirítóst! Jó étvágyat!

Maradt egy kis fagyasztott halászlé? Itt a paella a tenger fantasztikus gyümölcseivel!

A halászlé alapleve oly bőségesre sikeresedett, hogy lefagyasztottam. Most elő vele, mert nagyszerű lesz a paellához! Természetesen ez a fogás nem belga, de Brüsszel multikulturális konyhavilágában mindennapos. Első brüsszeli forgatásom első estéjét is ez koronázta meg – egy nagy korsó belga barna sör kíséretében! Pompás! Ibéria étele szinte mindennel kombinálható, most mutatok egy egyszerűt a tenger gyümölcseivel!    

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

HÍREK

1 / 1 159

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!