Facebook hozzászólás
1 498

Hideg borsos kacsamell mangós-ruccolás salátaágyon

Általában nem mindegy hogy húst készítünk salátával, vagy salátát hússal, netán húsos salátát, mert az arányok igencsak meghatározzák egy étel jellegét. Ez a recept átmenet: mondhatjuk azt is, hogy itt a gyümölcsös zöldség köretként szolgál a finom hideg sült mellé, de ugyanígy igaz az is, hogy ez a kacsamelles saláta így, együtt kerek egész.

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
4 kacsamell
egy fej jégsaláta
fél-fél kiló rukkola
és radiccio
4 paradicsom
2 alma
egy nagyobb mangó
olívaolaj

majoránna
rozmaring
tarka bors
fehér bors
citromlé
mustár

Elkészítése
A kacsamell bőrös részét keresztben bevagdaljuk. Mozsárban összetörünk tarka borsot, majoránnát, rozmaringot. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húst, és megsózzuk. Serpenyőben lassú tűzön, 10-12 percig vasalva rozéra (félangolosra) sütjük a kacsamell mindkét oldalát. Amikor elkészült, félrerakjuk kihűlni. Közben elkészítjük a salátát. Kézzel összetépkedünk jégsalátát, rukkolát, radicciót, és beletesszük egy keverőtálba. A paradicsomot, mangót, almát kockára vágjuk, hozzáadjuk a salátákhoz, olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, fehér borssal, citromlével, mustárral ízesítjük. A kacsamellet vékonyra felszeleteljük, és a salátára halmozzuk. Friss zöldfűszerrel díszítjük.

Életforma-tippek

A tálalás előtt a salátát tejszínhabbal fellazíthatjuk.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


Nagyon kényelmes, hogy lehet többféle őrölt borsot kapni, különösen, ha gyorsan kell elkészíteni valamit. De azért ennek a fűszernek teljessége akkor mutatkozik meg, ha frissen darálva kerül az ételre. Ez a borsdaráló jó is, meg jól is néz ki.
Az Életforma Shopban egyébként mindenhez, amit darálni lehet, vagy kell – a fokhagymától a sajton, paradicsomon át a húsig – igen jó áron remek eszközöket találsz!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!