Facebook hozzászólás
261

Hosszúmetélt rukkolával, paradicsommal és vermuttal

Az alábbi receptet végtelenül egyszerű elkészíteni, ha jó minőségű hozzávalókkal dolgozunk mégis egészen különleges ízhatás lesz a végeredmény!

Hozzávalók 4 személyre:

400 g tagliatelle (olasz tészta)

800 g cseresznyeparadicsom

4 ek olívaolaj

2 tk só

1 tk bors

1 tk cukor

90 g egész, aszalt amerikai tőzegáfonya

100 ml Noilly Prat (francia száraz vermut)

100 g rukkola

60 g parmezán

Elkészítése:

1. A tésztát a csomagoláson található elkészítési útmutatót követve lobogó, bő sós vízben megfőzzük. Közben megpucoljuk, és apróra vágjuk a fokhagymát. A paradicsomokat megmossuk, és párat félbe vágunk.

2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. A paradicsomot és a fokhagymát megforgatjuk benne. Sóval, borssal és cukorral fűszerezzük. Hozzáadjuk az amerikai tőzegáfonyát. Noilly Prattal meglocsoljuk, és 2-3 percig hagyjuk lassú tűzön rotyogni. A tésztát leszűrjük és összeforgatjuk a paradicsommal.

3. A rukkolát megpucoljuk, megmossuk, szárazra centrifugázzuk és összekeverjük a tésztával. Nyomban tálaljuk. A parmezánt lereszeljük és ráhintjük.

Elkészítési idő: 20 perc



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!