Facebook hozzászólás
1 406

PÉLDÁUL GLUTÉNMENTESEN

Hús és pizza, avagy aki pont olyan…

Aki olyan étrendet követ vagy épp úgy hozta a sors, hogy nem ehet lisztet, glutént; annak nem jó, de nem is olyan rossz, ha ügyesen áthidalja a problémát. Ilyen vagy olyan étrend, az még nem zárja ki, azt hogy „pizzát” egyen. Amikor bekattanok képes vagyok ilyenre…, (na és olyanra is)… A következő Őrültség már egy ideje a fejemben volt, és a napokban el is készítettem; aztán utána megnéztem a net-en…, hát létezik egy-két próbálkozás, de azokhoz adnak zablisztet, zabpelyhet, és tojást is… Na, az enyém ezeknél egyszerűbb, csak hús és a feltétek, amiből nem is kell sok – írja az őrülten jó receptek kitalálója!

Hús és pizza, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A darált húst sóval, borssal és egy kis őrölt római köménnyel, valamint 2 evőkanál olívaolajjal alaposan összekeverjük, összegyúrjuk. A paradicsompürét 2 evőkanál vízzel, 1 evőkanál olívaolajjal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, sóval, borssal kikeverjük, aki kívánja egy kis cukrot is adhat hozzá.

A sütőt bemelegítjük 190-200 fokra. Egy sütőhöz való tepsit kibélelünk, sütőpapírral és darált húsból 4 egyforma kb. 15 centis korongot, „pizzatésztát”  formálunk, és a belepakoljuk a tepsibe, majd 10 percig sütjük az előmelegített sütőben.

Közben előkészítjük a feltéteket, és a sajtot. Az elősütött alapokat kivesszük a sütőből, megkenegetjük a paradicsomszósszal, megszórjuk sajttal, rátesszük a feltéteket, és visszatoljuk a sütőbe. Újabb 10-12 perc elteltével, illetve ahogy szépen pirul készre sütjük; egy egyszerű salátával laza kis vacsora, de akár leves után egy jó kis második is lehet.

Jelen esetben a salátát, uborkából, zellerből, lilahagymából, mandulaforgácsból és fekete szezámmagból dobtam össze, ízesítésnek, olívaolajat, borecetet és sót használtam. A pizzafeltét pedig egyszerűen olíva-, és kapribogyó lett.

Őrülten jó étvágyat kívánok hozzá: Steffel Csaba!

1 pizza, 3 variáció

Pizzasütés, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Igen, már a pizzának is van világnapja. Nyilván, már mindenki ezer félét próbált, és a legtöbben rendelték, vagy fagyasztva megvették az első szupermarketben. Pedig a legjobb, amit magad készítesz, és hidd el, egyáltalán nem ördöngősség! És egy tepsin belül úgy variálod, ahogy csak akarod!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!