Facebook hozzászólás
346

Húsgolyók zöldségágyon

Izgalmas recept, amelyben egyszerre készíthetjük el a húst és a köretet. Igazi hétvégi recept.

Húsgolyók zöldségágyon, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
50 dkg darálthús
1 kg burgonya
20-30 dkg koktél paradicsom
2 darab tojás
1 darab vöröshagyma
1 darab sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál búzadara
5 evőkanál majonéz
2 kiskanál mustár
ízlés szerint só, bors, petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben megszórjuk a kurkumával. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni. A burgonyát megreszeljük a reszelő közepes lyukán. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral. Hozzáadjuk a hagymás, répás keveréket is. Egy kiolajozott közepes méretű tepsiben elterítjük. Finoman belenyomkodjuk a tetejébe a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben készre sütjük.

Villámgyors tejszínes húsgolyó
Mindig jó, ha van tartalékban egy olyan recept, ami gyorsan elkészíthető, hiszen az időhiány mindig szorongatja az embert. Ráadásul ez egy igen gazdaságos fogás, mint a fasírtok általában.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!