Facebook hozzászólás
1 220

A CSÁSZÁR MORZSÁJA

Hütte-kaja otthon

Nekünk már összeforrt a síelés az osztrák hegyi gasztronómiával. Nincs jobb, mint két siklás között egy forró lebenknödelsuppét (májgombóc leves) bekanalazni, most a császármorzsát készítjük el, ami egyáltalán nem azonos a magyar császármorzsával!

Régebben videót is mutattunk róla, hogyan készül, de most sem hagyhattuk ki! Figyelem! A két recept nem pontosan ugyanaz!

Császármorzsát vagy gőzgombócot szoktatok síeléskor enni? Fotó: depositphotos.com
Császármorzsát vagy gőzgombócot szoktatok síeléskor enni? Fotó: depositphotos.com

Hozzávalók:

20 dkg liszt

4 db tojás

3 dl tej

30 gramm mazsola

40 gramm vaj

1 evőkanál porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csipetnyi só

Elkészítés:

A palacsintatésztához hasonlóan keverjük össze a lisztet, tejet és a tojássárgákat. A félretett tojásfehérjékből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk bele a masszába. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a csipet sót és a mazsolát, ez utóbbi ki is hagyható, ha nem kedveljük. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és óvatosan öntsük bele a tésztamasszát. Fedő alatt süssük kb. 5 percig. Ha már pirosra sült, fakanállal vágjuk 4 részre, fordítsuk meg, majd a másik oldalát is pirítsuk meg fedő alatt. Végül tépkedjük szét kisebb darabokra a tésztát, szórjunk rá egy kanál cukrot, és még kicsit pirítsuk át! Melegen, porcukorral meghintve, almaszósszal, lekvárral vagy befőttel tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!