Facebook hozzászólás
1 973

ÁLOM A KORANYÁRBAN

Igazi zöldborsóleves nagymami segítségével

Aranyárban mérik a zöldborsót a piacon, de nem tudtam ellenállni. Ráadásul kiderült, hogy a barátaink is ugyanígy imádják, mint m, mert bizony egy zöldborsóleves is lehet ünnepi étel – főként, ha a nagyim fincsi csurgatott tésztáját teszem bele!

Zöldborsóleves petrezselymes galuskával, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 80 dkg zöldborsó
  • 2 dkg zsiradék
  • 8 dl marhacsont alaplé
  • 1 dl tej
  • 1 csomag petrezselyem apróra vágva
  • 2 dkg liszt

galuskához:

Elkészítés:

Megpucoljuk a zöldborsót, majd egy lében picit leöblítjük. A szemeket a zsiradékban puhára pároljuk, majd meghintjük liszttel, megkavarjuk, hogy mindenhova jusson, és így is piruljon. Felöntjük a hideg csontlével (vagy vízzel), majd hozzáadjuk a tejet. Picit főzzük, ezalatt összedobjuk a galuskát: az alkatrészeket jól összekeverjük, amíg tényleg galuskamasszát nem kapunk, majd a felforrt levesbe szaggatjuk egy apró mokkáskanállal. Vigyázz: a kis galuskák főzés közben megnőnek, a mokkáskanál pedig könnyen átforrósodhat! Most add hozzá a petrezselymet, és tálalhatod! Úgy is csinálhatod, hogy a már kiszedett tányérokra szórod a petrust. A fontos, hogy minél kevesebb időt töltsön a petrezselyem a forró levesben, mert annál több vitamin (pl. C-vitamin) marad benne. Jó étvágyat!

Zöldborsós csirkemáj hagymás rizzsel

Zöldborsós csirkemáj, Kép: pixabay
Zöldborsós csirkemáj, Kép: pixabay

Nagyon sokan szeretik a csirkemájat, finom, olcsó alapanyag, ezerféle módon variálható. Mi most zöldborsóval készítettük, talán ez az egyik legismertebb elkészítési mód mind közül. De mint tudjuk, egy újszülöttnek minden vicc új.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!