>
Facebook hozzászólás

DIPLOMÁCIAI AJÁNLÁSSAL

Így készítsünk hamisítatlan argentin marhasteaket!

Mi jut először eszünkbe Argentínáról? A tangó, a dél-amerikai hegyláncok, és persze a legendásan ízletes marhahús! Szerencsére már nálunk sem ismeretlen az argentin konyhakultúra, amibe a profi séfeknek hála budapestiként is könnyű beleszeretni, de akár otthon is megpróbálhatjuk elkészíteni az ikonikus rib-eye steaket.

Munkában a séfek, Kép: matusz-vad
Munkában a séfek, Kép: matusz-vad

Lassan sült patagóniai bárány és rántott borjúmirigy – íme, két különlegesség a menüsorról, amit nemrég egy argentin esten próbálhattak ki az argentin követség  vendégei. Az est tetőpontját a többszörösen díjazott argentin séf, Daniel Bonapartian ételbemutatója jelentette.

Argentin marhasteak készül, Kép: matusz-vad
Argentin marhasteak készül, Kép: matusz-vad

Az argentin konyha fénypontja a marhasteak. Az argentin angus marhák a kedvező éghajlatnak köszönhetően egész évben friss füvet legelnek. Húsuk speciálisan faggyúsodik: a faggyú a húsrostok közé rakódik, ez adja a hús jellegzetes márványosságát, mely a vágási felületen válik láthatóvá. A faggyú teszi a steaket különlegesen zamatossá és porhanyóssá.

A legkönnyebben a minőségi, sóval fűszerezett, úgynevezett rib-eye marhahúst tudjuk otthon steakként elkészíteni. A húst sóval, borssal ízesítjük, és faszenes grillen médiumra sütjük, oldalanként körülbelül 2-2 percig. Az elkészült húst érdemes chimichurri szósszal ízesítenünk, amit szintén összeüthetünk akár otthon is.

Argenti marhasteak tálalva, Kép: matusz-vad
Argenti marhasteak tálalva, Kép: matusz-vad

A hozzávalók: 1 egység fokhagyma, oregano, fűszerpaprika, kakukkfű, rozmaring és bazsalikom, 2 egység friss petrezselyemzöld és 5 százalékos desztillált ecet, valamint 5 egység extra szűz olívaolaj. A hozzávalókat apróra vágjuk, és összekeverjük az ecettel/olajjal, majd egy éjszakára a hűtőben hagyjuk állni.

Argentin borkóstoló, Kép: matusz-vad
Argentin borkóstoló, Kép: matusz-vad

Ha kész a vacsora, már csak egy üveg malbec szőlőből készült bor hiányzik az igazi argentin hangulathoz!

Jó étvágyat!

Karfiol steak, hamis aioli mártással

karfiol steak, Kép: maxkonyhaja
Kép: maxkonyhaja.hu

Kalandozás a mentes, könnyedebb világba! Ez is rendezvényre, vendégeknek készült, és fel is került a táblás ajánlatok közé. Azt mondták a húsmentes étkezést folytató vendégeim, hogy általában grillezett zöldséget (nem tudom, miért hívnak egy olajozott rostlapon/serpenyőben meggyalázott zöldséget grillezettnek, ahol mondjuk előtte egy termetes marha steak készült), vagy párolt zöldséget tudnak enni. Opció lehet még a saláta is. A húsmentes étkezés okai lehetnek egészségügyi, vallási, vagy a leggyakoribb a „fejbenvan a baj”. De tudni kell kezelni, és tudjuk, a legjobb vendég a hálás vendég. Tehát akkor íme: a karfiol steak. Max konyhája ezt is tudja!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!