Facebook hozzászólás

Iván barátom kovászos paradicsoma

Tengerész házaspár barátaink házavatóján kóstoltam (azután megettem az egészet!) ezt a fantasztikus savanyúságot. A kerti grillezés királynője – a házi kolbászkák mellett – ez a kovászos paradicsom volt! Friss, magasított ágyásaikból szedték az alapanyagot, és az íze maga a tökéletesség! Már írtam a kovászos uborkámról, a Larus-féle kovászos zöldbabról, de ez mindent visz! Zöld paradicsom kell hozzá, és azonnal próbáld ki! 

Kovi pari, Kép: Fodor Iván
Kép: Fodor Iván

Hozzávalók:

  • 5 l-es uborkás üveghez zöld paradicsom négybe vágva
  • 1 nagy szelet pirított élesztős kenyér
  • 1 cs kapor
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Minden úgy készül – majdnem -, mint a kovászos uborkám. Tehát kéretik egy nagy, tiszta uborkás üveg. Mossuk meg a paradicsomokat. Vágjuk négybe a nagyobbakat. Tegyünk fel kb 2 liter vizet forrni 2 ek sóval. Ha kész, hűtsük le. Jöhet az üveg, tegyük az aljára a kenyeret, és rá a zöld paradicsomokat. Dugdossuk közé a fokhagymákat és a kaprot. Most öntsük fel a kihűlt sós vízzel, és fedjük egy kis tányérral. Mehet a napra 3 napra! Ezután kisebb üvegekbe rakjuk át a paradicsomokat, felöntjük a szűrt uborkalével, és irány a hűtő, hogy méltó királynője legyen a következő grillpartinak! Köszönjük ezt a csodás napot, és persze a receptet!

Minden a szicíliai nagyival kezdődött…!
Egyszer volt, hol nem volt, élt a XX. század első felében egy Chicagóba kivándorolt szicíliai úr, nevezett Ike Sewell, aki erősen tűnődött saját megélhetésén. Így jutott eszébe nagymamája, aki isteni pizzát sütött neki minden hétvégén, csak ez más volt, mint hagyományos olasz testvérei. Így született meg 1943-ban az úgynevezett deep dish pizza, és vele együtt a Pizzeria Uno étterem, ami rövidesen egy egész hálózattá nőtte ki magát. Amerikai útjukon ismerkedtek meg vele a Kiss-testvérek az elmúlt években, és ma már fogadja is vendégeiket új éttermük a Budapesten, a Bajcsy és az Alkotmány utca sarkán. És ez nem mese!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szoftverzavar az agykérekben

Rendkívül gyakori tünet nálunk a fülzúgás. Prof. Dr. Gerlinger Imre, a Duna Medical Center fül-orr-gégésze szerint…

Nincs mese, majd csak éjszaka veszünk levegőt!

A hét közepén érkezett hidegfront hatására felfrissült az idő, azonban a 30 fok alatti délutánok csak átmenetileg…
1 / 1 492

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 140

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!