Facebook hozzászólás
1 222

MINDENT BELE!

Ízletes borjúpaprikás cukkinivel és tárkonnyal

Mostanában valahogy a paprikást kívánom, ebben azért biztos van egy kis tejföl-mánia is, illetve az hogy szeretem a cukkinit(,..és kapok is bőségesen!). No kérem, tegnap naná, hogy tésztával kívántam és valójában nem is paprikás (üssetek-verjetek) mert ugyi került bele egy kis szezonális finomság is ami az ízesítését is befolyásolta. Steffel Csaba nem viccel, már itt is legújabb ötlete!

Borjúpaprikás cukkinivel, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A borjúhús felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a húst, aztán amikor kifehéredik, sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és vízzel felöntve pörkölt módján főzzük.

Paradicsomos zöldségleves zöldbabbal, csirkemellel és baconnal

Zöldséges paradicsomleves, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Ha ez tetszik, folytassuk így, csak egyszerűen! És hogy a legegyszerűbb? Nézzük meg, mi van itthon! Így ajánlja őrülten jó finomságát barátunk, Steffel Csaba! Van otthon zöldbabod? Na akkor kattanj rá!

Közben a paprikát, a paradicsomot kis kockákra daraboljuk és az első rottyanás után a húshoz adjuk. A cukkini magrészét eltávolítjuk, a húsát pedig szintén kockákra vágjuk, és ahogy a hús puhul, az utolsó kb. tíz percben a pörköltünkhöz keverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, dijoni mustárral és tárkonnyal ízesítjük, befejező műveletként tejfölös habarással sűrítjük.

Jó fajta kifőtt tésztával körítjük, vagy amivel szeretjük…

Ehhez kíván jó étvágyat: az őrülten jó ételek szakértője: Steffel Csaba!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!