Facebook hozzászólás

Jamaicai Jerk oldalas

A mítosz helytálló: ha szaftos húst akarsz sütőben sütni, érdemes letakarni. Ennek az oka, hogy a tepsiben a víz által keletkezett mikroklíma megakadályozza a kiszáradást, nem pedig az, hogy a víz beleivódik a húsba. Ez a recept tökéletesen megmutatja, hogy lehetsz Te is tökéletes “otthonfőzős” szakács! Tálald Valentin-napra! Biztos a siker!

Jamaicai Jerk oldalas, Kép: Inner Taste
Jamaicai Jerk oldalas, Kép: Inner Taste

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 1 kg sertés oldalas
  • 20 g só
  • frissen őrölt fekete bors
  • késhegynyi őrölt gyömbér por

A mázhoz:

Veszélyesen ropogós chilis csirkeszárnyak
Ezzel a recepttel táplálni kívánom a csirkeszárny-roppanás iránti elköteleződésedet. Annak ellenére, hogy a bő olajban sütéssel bátran elengedheted a napi kalória szükségletedet, ez az étel garantáltan mosolyt csal majd az arcodra. Az Inner Taste receptje annyira ínycsiklandó, hogy, amikor írom, már korog a gyomrom! Ráadásul, akik ismernek, tudják, hogy a csirkeszárnyért elmennék a világ végére is.

Elkészítés:

A húst első körben sózd meg és masszírozd át a fűszerekkel. Helyezd egy hőálló tálba, önts mellé 2 dl vizet és takard le 2 réteg alufóliával az edényt. Helyezd előmelegített sütőbe, légkeverés funkcióval. (Autentikus módon szabad tűzön vagy grillen készül, ezek híján tökéletes lesz sütőben is.) A gyorsabb változat 150 ℃-on 2,5-3 óra alatt, az időmilliomos verzió 80 ℃-on 5-6 óra alatt sül majd meg.

Készítsd elő a mázat hozzá. Vágd fel apróra a chilit és hagyd benne a magjait, ha tüzesebben szereted. Keverd össze a hozzávalókat egy tálban és adagolj hozzá annyi vizet, hogy sűrű, kenhető masszává álljon össze. A sütés végeztével vidd fel egy ecsettel a fényezést a hús felületére és 190 ℃-on, grillező funkción, fedés nélkül süsd pár percig, míg a máz karamellizálódik a felszínén. Ismételd meg újabb 2-3 réteg felkenésével és sütésével, így lesz a máz igazán fényes és ragadós. Tálald frissen a sültet egy gyors kevert salátával. Amennyiben több kalóriára vágysz, dobj a hús mellé még a sütés elején nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, burgonyát, sütőtököt, amik átveszik az edény alján a fűszeres húslé ízeit. Kellemes RAGADozást! Avagy – akár Valentin-napra is meglepheted vele a kedvesed! A siker nem marad el!

 

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…
1 / 347

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!