Facebook hozzászólás
374

Japán étel receptek a Kyoto étteremből-képekkel

Tonhal kék lagúna Hozzávalók: 15-18 deka vörös tonhal (2 centi vastag és 10 centi hosszú), 1 darab norilap, 5 deka tempuraliszt, 5 deka somen tészta, 5 deka fejes káposzta, 4 deka sárgarépa, 4 deka kaliforniai paprika, 0,2-0,2 deci balzsamecet és szójaszósz, 1 kiskanál reszelt gyömbér, a sütéshez olaj.

Elkészítése: a vörös tonhalat betekerjük a norilevélbe, majd a jeges vízzel kikevert tempuramasszába mártjuk (akkor jó, ha palacsintatészta állagú), és forró olajban sütjük 3-4 percig. A tésztát megfőzzük, majd az apróra vágott zöldségekkel összekeverjük, és a tányér közepére helyezzük. A tonhalat vékony szeletekre vágjuk, és a saláta köré rakjuk. Végül a balzsamecetből, gyömbérből és szójából kevert szósszal meglocsoljuk.

Zöldséges ramenleves csirkével

Hozzávalók: 3 deci húsalaplé, 12 deka csirkemellfilé, 5 deka sárgarépa, 5 deka fejes káposzta, 5 deka parajlevél, 4 deka bambuszrügy, 2 deka újhagyma, 1 deci szójaszósz, 1 darab csillagánizs, 1 kiskanál reszelt gyömbér, 10 deka soba tészta.

Elkészítése : a megfőzött tésztát a levesestálba tesszük, majd a tetejére rakjuk a serpenyőben lepirított zöldségeket, legvégül pedig az alaplében főtt csirkemellet vékony szeletekre vágva. A húsalaplét szójaszósszal, gyömbérrel és a csillagánizzsal beforraljuk, és a levesestálba öntjük.

Sushi-, sashimi-válogatás

Hozzávalók: 30 deka sushirizs, 1 darab norilap, 12 deka lazac, 12 deka tonhal, 5 deka tengeri süllő, 1 deka wasabi, 6 deka ecetes gyömbér, 6 deka avokádó, 8 deka karalábé.

Elkészítése: sashimi: a karalábét vékony csíkokra vágjuk, és jeges vízbe tesszük 1-2 órára (ettől válik majd üvegessé). A tonhalból és lazacból 5-6 milliméter vastag és 3 centi széles szeletet vágunk (3-3 darabot). Sushi: a halakból 3 centi hosszú és 2 centi széles szeleteket vágunk, majd a deszkára helyezzük. Egyik kezünkkel kiszedünk 2,5 deka rizst, és kis téglalapot formázunk belőle. A másik kezünkkel felveszünk egy halszeletet, a tenyerünkbe helyezzük, és megkenjük hajszálvékonyan wasabival. A rizst a halra tesszük, átfordítjuk, és két ujjal lesimítjuk az oldalát. Tekercs: helyezzünk egy norilapot a bambusztekercsre.

Tartsuk kezünket benedvesítve, és tegyünk 6-8 deka sushirizst a norilap közepére, és terítsük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk 1-1,5 centiméternyi helyet a norilap tetején üresen, a feltekeréshez. Tegyük a sushirizsre a lazacot és az avokadót hosszanti irányba (aki szereti, wasabit is rakhat bele). Ezután kezdjük el feltekerni a makiszu (a sushi készítéséhez való bambuszlap) segítségével, figyeljünk arra, hogy a tekercs mindkét vége szorosan le legyen zárva. Egy nedves késsel szeleteljük fel a tekercset egyenlő szeletekre, vigyázzunk arra, hogy a késsel egyenesen, egy mozdulattal, ne fűrészelve vágjunk, különben széthullhat vágás közben a tekercs.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!