Facebook hozzászólás
2 519

DOBJUK ÖSSZE!

Juhtúró és mák, avagy Leves után, vagy mellé

Jó kis hétköznapi, téli, tartalmas leves mellé mi is kéne jobban, mint ez a fincsi kis pogi! Az őrülten jó ételek mestere szerint ez igazán megkoronázza az ebédet!

Juhtúrós pogácsa mákszemekkel, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az élesztőt kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt (kivétel a mák), gyors, könnyű mozdulatokkal, laza, kicsit „tapadós, ragadós” tésztává gyúrjuk. (Mint általában a kelt tésztáimnál, itt is fontosnak tartom, hogy gyúrás közben ne a tésztát, hanem a kezünket lisztezzük, és ha kell többször is.)

A sütőt 190 fokra, előmelegítjük. A lazán összegyúrt tésztánkat, langyos helyen, letakarva, legalább 20 percig kelesztjük. Ezután centis vastagságúra kinyújtjuk, és 1 csapott evőkanál mákkal megszórjuk, a sodrófával finoman belenyomkodjuk, és ügyesen meghajtogatjuk; ismét 20 perc kelesztés következik. Ezt a műveletet még egyszer meg ismételjük, aztán a tésztánkat duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, „bevagdossuk”, kiszaggatjuk, tepsire pakoljuk, a tetejét megkenjük felvert tojással. 15-20 perc pihentetés után, az előmelegített sütőben, 190  fokon kb. 25 perc alatt szépen megsütjük.

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba

Leveles tepertős pogácsa a kamrából

Tepertős pogácsa, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Minden pogácsa receptje olyan, mint a népmese! Mindenki hozzátesz valamit, vagy épp elvesz belőle, és persze a család szája íze szerint formálja. A kamra javának, vagyis a tepertőnek a csomagolópapírja ezúttal is segített, mert most egy olyan egyszerű recept következik, amit igazán nem lehet elrontani. Próbáld ki, és kápráztasd el szeretteidet!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!