Facebook hozzászólás

Juhtúrós, krémsajtos krém

Eleinte csak bulik alkalmával készítettem – igaz, akkor ipari mennyiségben -, mostanában már reggelire is el-elkészül nálunk ez a szuper finom krém. Lehet játszani az összetevők arányával, ha valaki kevésbé kedveli a juhtúró jellegzetes ízét, tehet bele több krémsajtot, vagy helyettesítheti sima tehéntúróval egy részét, tehetünk bele tejfölt is, akkor az állaga is változik kissé, úgyhogy kísérletezésre buzdítok mindenkit! Egy kötelező elem van, és az a fokhagyma.

Juhtúrós, krémsajtos krém, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
30 dkg juhtúró
15 dkg tejszínes vagy natúr krémsajt
néhány kanál tejföl
bors
1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az összetevőket keverjük alaposan össze, reszeljük bele a fokhagymát, ízesítsük borssal. Só nemigen kell hozzá, a juhtúró elég sós szokott lenni.

Friss tavaszi körözöttem
Gyerekkorom óta szeretem ezt a nagyon finom, egyszerű uzsonnát. Ez az, amit mindenki másként csinál. Van, aki a tehéntúróból többet kever bele, mások csak snidlinggel készítik, megint mások a köménymagot hagyják el. Ez a variáció – biokertészemnek köszönhetően – csupa friss anyagból készült! Valami isteni!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!