Facebook hozzászólás
777

Kacsazúza pörkölt zablisztes házi galuskával

Nagyon szeretem a belsőségeket, ezért gyakran kerül az asztalra nálunk belőlük – írja Pammer Livi. Gyönyörű friss kacsazúzát vett, amiből most egyszerű pörköltet főzött – vastag szafttal és zabliszttel kiegészített házi galuskával.

Kacsazúza pörkölt zablisztes házi galuskával, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu
Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók:

A galuskához:

Elkészítés:

A kacsazúzákat megmossuk, éles késsel felezzük. A vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk majd zsiradékon üvegesre pároljuk. Meghintjük őrölt pirospaprikával (kb. egy púposabb evőkanálnyival), elkeverjük, majd vízzel felöntjük.

Tárkonyos csirkeragu leves
Ha ízlett, kóstold meg Pammer Livi másik levesét is! Bármilyen húsból elkészíthető,lehet aprólék, zsírral átszőttebb sertés, csirkemell vagy borjú. Ízlés szerint váltogathatjuk az épp kedvünkre levő alapanyagokat. Nálam most csirkemellből főtt leves, sok metélőbabbal és tárkonnyal.

A pörköltalapba helyezzük a zúzákat, sózzuk, borsozzuk, köménnyel hintjük, belevágjuk a pucolt fokhagyma gerezdet, a friss paradicsomot és paprikát, a megmosott csokor petrezselymet, és az egészet puhára , omlósra főzzük.

A liszteket összevegyítjük, sózzuk, majd egy egész tojást hozzáadunk, és hideg vizet adagolva határozott mozdulatokkal a tésztát kikeverjük. Nem kell simára keverni, csak épp annyira, hogy az alkotóelemek összekeveredjenek. Ne kemény és ne folyós tésztát készítsünk. Galuskaszaggatóval vagy fa deszkáról késsel bő, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd ha megfőtt leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Lecsepegtetés után kevés vajon vagy zsiradékon keverjük át.

Pammer Livi azt ajánlja, hogy tálaláskor kínálj hozzá tejfölt is! Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!