Facebook hozzászólás
994

Kakaós kuglóf kelt tésztából

Egy kuglóffal sosem lőhetünk mellé, kínálhatjuk kávé, tea mellé, adhatunk hozzá lekvárt, krémet, ha pedig nem fogy el idő előtt, a maradékból akár felfújtat is készíthetünk.

Kuglóf kelt tésztából, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók:
1,5 dl langyos tej
15 dkg olvasztott vaj
csipet só
10 dkg cukor
1 citrom vagy narancs héja
2 db tojás
1 tk. vanília kivonat
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 ek. kakaópor
5 dkg mazsola

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval lágy, fánktészta szerű kelt tésztát dagasztok.Egy tálba teszem, tetejét egy kiskanál lisztel megszórom, letakarom, meleg helyen a tésztát duplájára kelesztem Majd bőven lisztezett gyúrótáblára teszem, kezemmel téglalap formára lapogatom. Megszoróm mazsolával, feltekerem, majd mint a ruhát, két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarom.
Egy nagyobb szilikonos kuglófformába teszem, hagyom hogy ismét duplájára keljen. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütöm, ha kell, a tetejét félidőben egy fóliával letakarom. A kihűlt tésztát megszórom vaníliás porcukorral.

Kelt szilvás lepény
Hidegen és melegen is nagy sikere lesz ennek a kelt tésztának, amit idény gyümölccsel készítettünk. A reggeli tea vagy kávé mellé igazán maradandó élményt nyújt majd egész napra! Ezért jobb, ha viszel még magaddal belőle!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!