Facebook hozzászólás

Kalácsfelfújt

Ha van otthon maradék kalács, puffancs, ne dobjuk ki, készítsünk belőle felfújtat egyszerűen és gyorsan! Egy tartalmas leves után kiváló vacsora lesz belőle, és ne lepődjünk meg, ha hamarosan ismétlést követel a család.

Kalácsfelfújt, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók 4 főre:

500 g maradék kalács
5 tojás
100 g cukor
egy csipet só
300 ml tej
300 ml tejszín
1/2 vaníliarúd

Elkészítés:
A kalácsot felkockázzuk vagy felszeleteljük. Ha friss, sütőben kissé kiszárítjuk. Sütőtálba tesszük. A tojást a cukorral és a sóval kikeverjük. A tejet és a tejszínt felforraljuk a vaníliarúddal és a kikapart magjaival. Folyamatos keverés mellett a tojáshoz öntjük, majd az egészet a kalácsokra. A kalácsokat megnyomkodjuk, és 10 percet várunk, hogy beigya a folyadékot.
150 fokon sütjük. Hogy meddig, az a sütőtál méretétől is függ, de a lényeg, hogy a folyadék pudingszerűvé váljon a kalácson.

Spenótkrémleves
A krémlevesek gyorsan elkészíthető ételek, változatosan fűszerezhetjük őket, és levesgyönggyel a gyerekek is szívesen megeszik. Csak egy turmixgép és fél óra kell, hogy asztalra kerüljön ez a finom spenótkrémleves.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!